Ik ben Ingebritt ter Veld en ik ben cartoon illustrator. Ik teken cartoons, kinderboekillustraties, stripjes, geboortekaartjes en (familie)portretten. Mijn snelle en vrolijke tekenstijl leent zich goed voor live tekenen. Als act op een (bedrijfs)feest, congres, evenement, tijdens een training of een theatervoorstelling. Ik kan razendsnel portretjes tekenen of anekdotes vertalen naar een grappig beeld.
Ingebritt ter Veld | cartoon illustrator

Ingebritt ter Veld
Ik ben geboren in 1981 te Groningen en opgegroeid in het dorp Muntendam. Eigenlijk ben ik altijd al cartoon illustrator geweest. Als kind tekende ik uren en maakte o.a. mijn eigen kranten. Na mijn VWO eindexamen ben ik aangenomen aan de Kunstacademie Minerva. 

In 2003 ben ik afgestudeerd als Bachelor of Design. Sinds 2007 woon en werk ik in de omgeving van Amsterdam. Eerst als art director en grafisch vormgever bij reclamebureaus. Daarnaast werkte ik als veejay voor Veejays.com en leerde ik op de VjAcademy de fijne kneepjes van het inspelen op muziek met bewegend beeld. Sinds 2015 werk ik met veel plezier voor mezelf als cartoon illustrator.

Ik woon in Oostzaan, net boven Amsterdam, samen met mijn vriend, onze dochter (2016) en oranje kat Nelis. Ik ben zwanger van onze tweede en die verwachten we begin 2021.

Cartoon illustrator
In 2011 begon ik mijn blog ‘Ik ben Poeslief’: een verzameling cartoons en stripjes over de avonturen van een kat en een vis. Ik wilde meer tekenen, er beter in worden en zocht naar een plek waar ik vrij mijn eigen ding kon doen. Tadaa! De cartoon illustrator in mij werd geboren. Deze verhaaltjes zijn inmiddels uitgegroeid tot autobiografische stripjes over mijn eigen leven. 

Mijn autobiografische stripjes over het moederschap die ik als cartoon illustrator in samenwerking met Hippe Geboortekaartjes maakte zijn o.a. verschenen op bekende blogs zoals: Bored Panda, HuffPost, BrightSide, Me to We en Ouders van Nu.

Authentiek beeldverslag
In 2014 zat ik voor het eerst live te tekenen in de Rode Hoed tijdens de training ‘Authenticiteit’. Dit is een dagdeel uit de opleiding ‘Spreken met Impact’ van Great Communicators. Ik was hiervoor gevraagd door Joni Bais. ‘Ik denk dat jij dit heel goed kan’ waren de magische woorden waarmee ze mij overhaalde dit experiment aan te gaan. Wat bleek? Ik kon niet alleen een sprekend en mooi beeldverslag visualiseren, maar ik vond het ook superleuk om te doen. Ik teken nog regelmatig voor dit toffe bedrijf.

Sneltekenaar of toverfee?
Tijdens het sneltekenen krijg ik regelmatig terug dat ik ‘de kern te pakken heb’. Dat zit zo: zodra mensen echt vanuit zichzelf durven spreken – maar dan ook écht – worden ze zichtbaar. Een sterk gevoel raakt automatisch de kern van een onderwerp en schildert plaatjes in het hoofd van de luisteraar. Mijn innerlijke toverfee gaat AAN op deze kern. Tekenen gaat dan eigenlijk vanzelf. Het lijkt wel toveren… Ik schreef er dit blog over voor Great Communicators.

Deze innerlijke toverfee is superfijn. Behalve als je bij hele zakelijke vergaderingen over missie’s en visies’ zit. Want dan weet ze helaas niks te tekenen. Maar mocht je op zoek zijn naar iemand die door al het hoofdelijk gepraat heen oor (en oog) heeft voor DE KERN? Dan ben je bij mij zeker aan het goede adres!

Naast beeldverslagen maak ik ook live portretjes, kaarten en cartoons.