Op zoek naar een origineel cadeau of wil je laten vastleggen wat jullie gezin bijzonder maakt? Bij mij kun je een familie tekening laten maken! Ik ben Ingebritt, illustrator met een speelse twist en ik maak tekeningen waar je blij van wordt.

Voorbeelden van familie illustraties
Vol met persoonlijke details
Tekening gezin van zes
Familie tekening voor 50ste verjaardag
Persoonlijke portret tekening

Mijn aanpak
Voor het maken van een pakkende familie illustratie

Je wilt een (familie)portret in een vrolijke tekenstijl. Ik maak portretjes waarvan je vrienden en familie zeggen dat jij/jullie het ook écht bent/zijn. Herkenbaar en met veel persoonlijke details. Een kunstwerk dat je vol trots aan je de muur kan hangen.

 • Stap 1: Oriënterend gesprek
  Via Facetime, WhatsApp-video of telefoon
  In een gesprek van een half uur ga ik samen met je op zoek naar ideeën. Ik hoor graag wat jullie wensen zijn en laat me inspireren door de persoonlijke verhalen die je vertelt. Ik ga áán op gevoel. Verhalen die voor mij voelbaar zijn, worden automatisch heel beeldend.

 • Stap 2: Beeldmateriaal aanleveren
  Om het portret zo persoonlijk mogelijk te maken

  Ter inspiratie sturen jullie mij per mail foto’s van:
  • gezinsleden en dieren die op de kaart mogen
  • relevante bijzondere momenten, foto’s van jullie huis etc.
   Door de foto’s lijken de portretjes echt en zie je veel persoonlijke details terug.

 • Stap 3: Schetsvoorstel
  Alle input en ideeën omzetten in een schets
  Alle input gaat in het grote creatieve vat. Per mail ontvang je een grove schets met een idee voor het portret. Graag ontvang ik opmerkingen en aanvullingen. En jullie definitieve keuze voor het formaat van het portret.

 • Stap 4: Ontwerp
  Aan de hand van keuze tekening/kaartje uitwerken in nette potloodtekening
  De schets werk ik uit als ontwerp in een nette potloodtekening. Deze krijg je per mail. Daarna is er nog ruimte voor wat kleine wijzigingen. Na akkoord van de potloodversie werk ik het portret uit in zwart/wit pentekeningen. 

 • Stap 5: Inkleuren
  Het portret komt tot leven
  Na akkoord op de de zwart/wit-versie kleur ik het portret in. Het ingekleurde digitale portret ontvang je per mail.

 • Stap 6: Uitleveren digitale bestanden
  Hoera, jullie staan er mooi op!
  Telkens als jullie de familie illustratie zien krijg je een blij gevoel van binnen. Het is af! Ik maak het bestand zo snel mogelijk drukklaar. Je ontvangt een PDF en een los JPEG bestand (van hoge resolutie) dat je zelf probleemloos kunt uploaden bij een drukker naar keuze. De factuur ontvang je achteraf.


Over mij
Tekenaar van familie illustraties

Ik kan ter plekke, live een portretje van je tekenen, maar ook uren achtereen voelen en tekenen om tot een mooi eindresultaat te komen dat bij je aan de muur beland.

Familie illustratie laten maken
In 2003 ben ik afgestudeerd als Bachelor of Design aan de Academie Minerva in Groningen. Sinds 2007 woon en werk ik in de omgeving van Amsterdam. Eerst als art director en grafisch vormgever bij reclamebureaus. Sinds 2015 met veel plezier voor mezelf als freelance illustrator. 

De kunst van het portrettekenen
De fijne kneepjes van het portrettekenen heb ik tijdens een aantal workshops geleerd van Siegfried Woldhek. Die wekelijks voor het NRC illustreert. In mijn eigen vrolijke stijl probeer ik de portretjes zoveel mogelijk te laten lijken.


Wat kost een het om een illustratie van je gezin te laten maken?
Een idee van de kosten en wat je er voor krijgt

Een tekening van je gezin laten maken kan vanaf 250 euro inclusief btw. Hiervoor krijg je een getekend zwart/wit portret van maximaal vier personen op A4-formaat. Groter en meer mensen kan natuurlijk ook maar de kosten variëren afhankelijk van het aantal personen, dieren, het formaat en of het een zwart/wit of portret in kleur moet zijn. Wil je een familie tekening laten maken? Neem dan even contact met me op voor een prijs op maat.


Veelgestelde vragen
Over het laten maken van een portretillustratie

Hoe lang duurt het? 
De doorlooptijd van het laten maken van een familie illustratie is één tot zes weken. Afhankelijk van de uitgebreidheid van het portret en de hoeveelheid opdrachten die ik op dat moment heb lopen. 

Kan ik zelf iets maken? 
Ik heb heel graag dat je meedenkt over het beeld. Maar ik vind het ook fijn om de vrijheid te hebben daar naar mijn beste weten en kunnen invulling aan te geven. 1+1=3. Ik hoor namelijk graag achteraf: ‘O! Het is nog leuker geworden dan we zelf hadden bedacht!’ Dat is mijn meerwaarde.

Waarvoor zou ik voor Ingebritt kiezen?
Een tekening van je familie is een blijvende mooie herinnering. Ik kan met veel gevoel en oog voor jullie wensen echt iets maken waar je jaren later nog met veel plezier op terugkijkt.


Reacties van blije klanten
‘Ben er super blij mee!’

Wat ontroerend hoe je contact met ons hebt gemaakt in het tekenen van dit familieportret. We moesten echt grinniken hoe je de energie van onze dochter beschrijft. ZO HERKENBAAR en wat je over jongste schrijft raakt ons ook.

Klopt echt. Je hebt de karakteristieken echt goed te pakken bij iedereen, onwijs knap en leuk!

Iedereen is enthousiast over zijn/haar portret. Je hebt het ZO leuk gedaan.

Blije reactie op een tekening van een gezin van zes

Ik denk dat jij zoveel meer doet dan tekenen. Het is echt een combinatie van helder voelen en helder zien en dat duiden. Als jij mensen tekent verbind je je met hen.

Een bijzondere reactie van een klant

Ik vind hem echt geweldig goed gelukt. Ben er super super blij mee!

Blije reactie van een vriendin die een tekening aan een gezin cadeau gaf

Echt super super leuk Ingebritt, een mooie afspiegeling van onze vriendschap.

Blije reactie van een klant

Wil je door mij een tekening van je gezin laten maken? Stuur me een bericht:

Bel me via +31(0)643039665 of stuur een e-mail naar info@ingebritt.nl

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp / bijeenkomst

  Eventuele datum / deadline

  Je bericht

  Budgetindicatie