Je zoekt naar een illustrator voor je boek? Ik illustreer boeken. Mijn naam is Ingebritt ter Veld en ik ben illustrator. Ik ben gespecialiseerd in illustraties voor (kinder)boeken, cartoons en live-tekenen.

Voorbeelden van boekillustraties
Vrolijke en speelse illustraties
Boekillustraties voor Ontketen Jezelf
Kinderboekillustraties
Illustraties in tijdschrift

Over mij
Boekillustrator

Ik ben Ingebritt en ik ben boekillustrator. Ik teken cartoons, kinderboekillustraties, stripjes, geboortekaartjes en (familie)portretten.

Boekillustraties laten maken
In 2003 ben ik afgestudeerd als Bachelor of Design aan de Academie Minerva in Groningen. Sinds 2007 woon en werk ik in de omgeving van Amsterdam. Eerst als art director en grafisch vormgever bij reclamebureaus. Sinds 2015 met veel plezier voor mezelf als freelance illustrator. 

Tekeningen bij tekst
Mijn autobiografische stripjes over het moederschap die ik in samenwerking met Hippe Geboortekaartjes maakte zijn o.a. verschenen op bekende blogs zoals: Bored Panda, HuffPost, BrightSide, Me to We en Ouders van Nu.


Veelgestelde vragen
Over het laten maken van boekillustraties

Hoe lang duurt het? 
De doorlooptijd van het laten maken van boekillustraties variëert sterk. Neem contact met mij op voor meer informatie. 

Wat kost het?
De kosten variëren naar gelang de hoeveelheid en uitgebreidheid van de illustraties. En of je het in eigen beheer gaat uitgeven of dat je al een uitgever hebt gevonden. Maar denk al gauw aan 150-250 euro ex btw voor een proefillustratie.

Heb je al een uitgever? Mooi! Zijn zij ook oké met mijn stijl van illustreren? Check. Laten we het over betaling en royalties hebben.

Geef je je boek in eigen beheer uit? Dan maak ik een prijs gebaseerd op de uren die ik denk te gaan maken. Mijn uurprijs is 75 euro per uur. We starten met een betaalde proefillustratie.

Waarvoor zou ik voor Ingebritt kiezen?
Dankzij mijn vermogen om goed te kunnen luisteren, tussen de regels door te lezen en te voelen kan ik illustraties maken die echt meerwaarde hebben voor een boek.

Illustreer je ook gratis?
‘Ik heb echt een superleuk idee voor een boek! Maar zo’n proefillustratie vind ik wel duur. Illustreer je ook in ruil voor het splitten van de opbrengst?’
De kans dat je boek de planken afvliegt is natuurlijk aanwezig. Dus laten we het even over je idee hebben, maar in principe is mijn antwoord: nee. Bij mij thuis moet het licht ook branden, snap je?


Reacties van blije klanten
‘Ingebritt heeft het hele boek naar een ander niveau getild’

Ingebritt heeft de illustraties voor mijn boek ‘Ontketen jezelf’gemaakt. Ze heeft niet alleen prachtige, beeldende tekeningen gemaakt, ze heeft het hele boek naar een ander niveau getild. Ingebritt kan bijzonder goed luisteren, voelen en tussen de regels door lezen en dat zie je terug in haar werk. Als zich bij haar een beeld aandient, dan weet je dat je tekst de essentie heeft geraakt. Gebeurt er niets bij Ingebritt, dan is dat voor mij een teken dat ik teveel ‘uit mijn hoofd’ aan het praten ben.

In deze samenwerking, die ik met recht co-creatie noem, is ze er in geslaagd het boek toegankelijk te maken voor iedereen, ook mensen die niet graag lezen. De beelden alleen vertellen het hele verhaal over bezieling op hun eigen manier.

Sinds het boek werk ik nog regelmatig met Ingebritt samen op het gebied van marketing- en communicatie. Mijn input over de inhoud en die van Ingebritt over het beeld leveren tezamen altijd een bezielde uiting op.

Ik kan iedereen die die bezieling wil overbrengen, aanraden met Ingebritt in gesprek en aan de slag te gaan en te ontdekken wat haar magische talent jou/jouw bedrijf te bieden heeft.

Annemarie (van Bruinisse) van Luttikhuizen
Psycholoog Arbeid en Organisatie, schrijfster

Boekillustrator nodig? Stuur me een bericht:

Bel +31(0)643039665 of stuur een e-mail naar info@ingebritt.nl

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp / bijeenkomst

  Eventuele datum / deadline

  Je bericht

  Budgetindicatie