Je wilt een portret illustratie laten maken? Dat kan ik voor je doen. Ik ben Ingebritt en ik ben illustrator en ik maak tekeningen waar je blij van wordt. Ik ben gespecialiseerd in geboortekaartjes, (familie)portretten en live-tekenen.

Voorbeelden van portret illustraties
Portretjes met veel persoonlijke details
Tekening gezin van zes
Familie tekening voor 50ste verjaardag
Persoonlijke portret tekening

Mijn aanpak
Voor het maken van een persoonlijk portret

Je wilt een (familie)portret in een vrolijke tekenstijl. Bij mij kun je een portret illustratie laten maken waarvan je vrienden en familie zeggen dat jij/jullie het ook écht bent/zijn. Herkenbaar en met veel persoonlijke details. Een kunstwerk dat je vol trots aan je de muur kan hangen.

 • Stap 1: Oriënterend gesprek
  Via Facetime, WhatsApp-video of telefoon
  In een gesprek van een half uur ga ik samen met je op zoek naar ideeën. Ik hoor graag wat jullie wensen zijn en laat me inspireren door de persoonlijke verhalen die je vertelt. Ik ga áán op gevoel. Verhalen die voor mij voelbaar zijn, worden automatisch heel beeldend.

 • Stap 2: Beeldmateriaal aanleveren
  Om het portret zo persoonlijk mogelijk te maken

  Ter inspiratie sturen jullie mij per mail foto’s van:
  • gezinsleden en dieren die op de kaart mogen
  • relevante bijzondere momenten, foto’s van jullie huis etc.
   Door de foto’s lijken de portretjes echt en zie je veel persoonlijke details terug.

 • Stap 3: Schetsvoorstel
  Alle input en ideeën omzetten in een schets
  Alle input gaat in het grote creatieve vat. Per mail ontvang je een grove schets met een idee voor het portret. Graag ontvang ik opmerkingen en aanvullingen. En jullie definitieve keuze voor het formaat van het portret.

 • Stap 4: Ontwerp
  Aan de hand van keuze tekening/kaartje uitwerken in nette potloodtekening
  De schets werk ik uit als ontwerp in een nette potloodtekening. Deze krijg je per mail. Daarna is er nog ruimte voor wat kleine wijzigingen. Na akkoord van de potloodversie werk ik het portret uit in zwart/wit pentekeningen. 

 • Stap 5: Inkleuren
  Het portret komt tot leven
  Na akkoord op de de zwart/wit-versie kleur ik het portret in. Het ingekleurde digitale portret ontvang je per mail.

 • Stap 6: Uitleveren digitale bestanden
  Hoera, je staat er mooi op!
  Telkens als je het portret ziet krijg je een blij gevoel van binnen. Het is af! Ik maak het bestand zo snel mogelijk drukklaar. Je ontvangt een PDF en een los JPEG bestand (van hoge resolutie) dat je zelf probleemloos kunt uploaden bij een drukker naar keuze. De factuur ontvang je achteraf.


Over mij
Tekenaar van portretjes

Ik kan ter plekke een live een portretje van je tekenen, maar ook uren achtereen voelen en tekenen om tot een mooi eindresultaat te komen dat bij je aan de muur beland.

Portretillustratie laten maken
In 2003 ben ik afgestudeerd als Bachelor of Design aan de Academie Minerva in Groningen. Sinds 2007 woon en werk ik in de omgeving van Amsterdam. Eerst als art director en grafisch vormgever bij reclamebureaus. Sinds 2015 met veel plezier voor mezelf als freelance illustrator. 

De kunst van het portrettekenen
De fijne kneepjes van het portrettekenen heb ik tijdens een aantal workshops geleerd van Siegfried Woldhek. Die wekelijks voor het NRC illustreert. In mijn eigen vrolijke stijl probeer ik de portretjes zoveel mogelijk te laten lijken.


Wat kost een portret illustratie laten maken?
Over de prijs en wat je er voor krijgt

Een portret illustratie laten maken kan vanaf 75 euro incl. btw. Hiervoor krijg je een getekend zwart/wit portret van één persoon op A5-formaat. De kosten variëren afhankelijk van het aantal personen, dieren, het formaat en of het een zwart/wit of portret in kleur moet zijn. Neem even contact op voor een prijsindicatie.


Veelgestelde vragen
Door mensen die een portret illustratie laten maken

Hoe lang duurt het? 
De doorlooptijd van het laten maken van een portret illustratie is één tot zes weken. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de portret en de hoeveelheid opdrachten die ik op dat moment heb lopen. 

Kan ik zelf iets maken? 
Ik heb heel graag dat je meedenkt over het beeld. Maar ik vind het ook fijn om de vrijheid te hebben daar naar mijn beste weten en kunnen invulling aan te geven. 1+1=3. Ik hoor namelijk graag achteraf: ‘O! Het is nog leuker geworden dan we zelf hadden bedacht!’ Dat is mijn meerwaarde.

Waarvoor zou ik voor Ingebritt kiezen?
Een portret illustratie is een blijvende mooie herinnering. Ik kan met veel gevoel en oog voor jullie wensen echt iets maken waar je jaren later nog met veel plezier op terugkijkt.


Reacties van blije klanten
‘Ben er super blij mee!’

Wat ontroerend hoe je contact met ons hebt gemaakt in het tekenen van dit portret. We moesten echt grinniken hoe je de energie van onze dochter beschrijft. ZO HERKENBAAR en wat je over jongste schrijft raakt ons ook.

Klopt echt. Je hebt de karakteristieken echt goed te pakken bij iedereen, onwijs knap en leuk!

Iedereen is enthousiast over zijn/haar portret. Je hebt het ZO leuk gedaan.

Blije reactie van een gezin van zes

Ik denk dat jij zoveel meer doet dan tekenen. Het is echt een combinatie van helder voelen en helder zien en dat duiden. Als jij mensen tekent verbind je je met hen.

Een bijzondere reactie van een klant

Ik vind hem echt geweldig goed gelukt. Ben er super super blij mee!

Blije reactie van een vriendin die een portret cadeau gaf

Echt super super leuk Ingebritt, een mooie afspiegeling van onze vriendschap.

Blije reactie van een klant

Wil je een portret laten tekenen? Stuur me een bericht:

Bel me via +31(0)643039665 of stuur een e-mail naar info@ingebritt.nl

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp / bijeenkomst

  Eventuele datum / deadline

  Je bericht

  Budgetindicatie