Je wilt een getekend geboortekaartje laten maken? Laat mij een mooie tastbare herinnering voor je maken. Ik ben Ingebritt en ik ben illustrator en ik maak tekeningen waar je blij van wordt. Ik ben gespecialiseerd in geboortekaartjes, (familie)portretten en live-tekenen.

Voorbeelden van geboortekaartjes
Geboortekaartjes met veel persoonlijke details
Geboortekaartje laten tekenen
Geboortekaartje met bosdieren
Geboortekaartje met liefde voor Amsterdam
Geboortekaartje met portretjes van een bakkersfamilie

Mijn aanpak
Samen een perfect passend geboortekaartje maken

Je zoekt een geboortekaartje met portretjes die lijken. Daarom maak ik portretjes waarvan je vrienden en familie zeggen dat jullie het ook écht zijn. Herkenbaar en met veel persoonlijke details. Een kunstwerkje dat je vol trots aan je dierbaren kan versturen.

 • Stap 1: Oriënterend gesprek
  Via Facetime, WhatsApp-video of telefoon
  In een gesprek van een half uur ga ik samen met je op zoek naar ideeën. Ik hoor graag wat jullie wensen zijn en laat me inspireren door de persoonlijke verhalen die je vertelt. Ik ga áán op gevoel. Verhalen die voor mij voelbaar zijn, worden automatisch heel beeldend.

 • Stap 2: Beeldmateriaal aanleveren
  Om het kaartje zo persoonlijk mogelijk te maken

  Ter inspiratie sturen jullie mij per mail foto’s van:
  • gezinsleden en dieren die op de kaart mogen
  • de babykamer (eventueel ter referentie)
  • knuffels, vakanties of andere relevante bijzondere momenten
   Door de foto’s lijken de portretjes echt en zie je veel persoonlijke details terug.

   Voor de uitwerking wil ik weten welke teksten jullie op de kaart willen, bijvoorbeeld:
  • (voorlopige) naam van de baby en achternaam
  • geboortedatum
  • tijdstip van geboorte, geboortegewicht, etc.
  • jullie namen en adresgegevens en telefoonnummer(s)- persoonlijke teksten zoals een gedichtje of ‘langskomen, even bellen…’

 • Stap 3: Schetsvoorstel
  Alle input en ideeën omzetten in een of twee schetsen
  Alle input gaat in het grote creatieve vat. Per mail ontvang je een grove schets met één of twee ideeën voor de tekeningen op het geboortekaartje. Graag ontvang ik opmerkingen en aanvullingen. En jullie definitieve keuze voor het formaat van de kaart.

 • Stap 4: Ontwerp
  Aan de hand van keuze tekening/kaartje uitwerken in nette potloodtekening
  De gekozen schets werk ik uit als ontwerp in een nette potloodtekening. Deze krijg je per mail. Daarna is er nog ruimte voor wat kleine wijzigingen. Na akkoord van de potloodversie werk ik de kaart uit in zwart/wit pentekeningen. 

 • Stap 5: Inkleuren
  De kers op de kaart
  Na akkoord op de de zwart/wit-versie van de kaart kleur ik de kaart in. De ingekleurde digitale kaart ontvang je per mail. Ook kan ik je alvast digitale bestanden opsturen waarmee je een proefdruk kan laten maken. Drukwerkbegeleiding doe ik niet. Maar uiteraard kan ik je een aantal drukkerijen aanraden. Hierna is het enkel nog afwachten tot de baby zich aandient…

 • Stap 6: Uitleveren digitale bestanden
  Hoera, de baby is er!
  Zodra de baby geboren is mail mij de gegevens: naam, geboortedatum enz. Ik maak de kaart zo snel mogelijk drukklaar; meestal dezelfde dag, uiterlijk de dag daarna.
  Je ontvangt een PDF en losse JPEG bestanden (van hoge resolutie) die je zelf probleemloos kunt uploaden bij een drukker naar keuze. De factuur ontvang je achteraf.


Over mij
Ik ben ook moeder

Al tien jaar laten aanstaande ouders mij het geboortekaartje van hun baby tekenen. Het voelt elke keer als een cadeautje en een eer om op deze manier deel uit te maken van zo’n bijzondere en levensverrijkende gebeurtenis. Met mijn tekeningen maak ik een mooie tastbare herinnering voor je. 

Geboortekaartje laten tekenen
Voor onze eigen dochter (2016) tekende ik het geboortekaartje de avond voor de bevalling. Ik dacht dat ik in de kraamweek de kaart wel even technisch in elkaar kon zetten. Maar wat blijkt: er komt behoorlijk wat op je af als kersverse moeder. Ik weet hoe spannend en leuk de komst van een kindje is. Tijd voor het ‘even afmaken van het geboortekaartje’ heb je niet. Mijn advies: geef het laten tekenen van het geboortekaartje lekker (op tijd) uit handen. 

Illustrator geboortekaartje
‘Ik word er zo blij van.’ Is een reactie die ik van veel van mijn klanten terugkrijg. Met liefde maak ik iets dat jou een blij gevoel geeft. Ik kan goed luisteren, voelen en tussen de regels door lezen. Ik ben illustrator van geboortekaartjes en door mijn achtergrond in de reclamewereld werk ik bovendien overzichtelijk. Als grafisch vormgever en art director heb ik geleerd de wensen van een klant te vertalen naar sprekende beelden.


Wat kost een geboortekaartje laten tekenen?
Kostenindicatie

Een geboortekaartje laten tekenen kost 300 euro incl. btw. Hiervoor krijg je een volledig getekend geboortekaartje met voorzijde, binnenzijde, opgemaakte tekst en een kleine illustratie op de achterzijde. 


Veelgestelde vragen
Over het laten tekenen van een geboortekaartje

Hoe lang duurt het? 
De doorlooptijd van het laten maken van een geboortekaartje is zo’n twee tot vier weken. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de kaart, de uitgerekende datum en de hoeveelheid opdrachten die ik op dat moment heb lopen. 

Kan ik zelf iets maken? 
‘O, misschien is het grappig als de robotknuffel de baby verschoont op de tekening aan de binnenzijde van de kaart. Wacht, mijn man heeft het al even getekend.’ Ik heb heel graag dat je meedenkt over het beeld. Maar ik vind het ook fijn om de vrijheid te hebben daar naar mijn beste weten en kunnen invulling aan te geven. 1+1=3. Ik hoor namelijk graag achteraf: ‘O! Het is nog leuker geworden dan we zelf hadden bedacht!’ Dat is mijn meerwaarde.

Waarvoor zou ik voor Ingebritt kiezen?
Een geboortekaartje is een blijvende mooie herinnering aan een unieke tijd. Want hoe vaak maak je in je leven een zwangerschap en de geboorte van een kindje mee? Ik kan met veel gevoel en oog voor jullie wensen echt iets maken waar je jaren later nog met veel plezier op terugkijkt.


Reacties van blije klanten
‘De reacties op de kaart stromen binnen!’

Super gaaf – heel veel dank Ingebritt!
Telkens als we er naar kijken zien we weer wat nieuws (zoals de knuffels, die eigenlijk de knuffels zijn van onze foto’s). Ook de motor is heel cool geworden! Wij zijn hier echt heel blij mee.
De enthousiaste reacties op de kaart stromen binnen! Zo leuk Het is echt geweldig geworden!

Nogmaals duizendmaal dank, we hebben nu zo’n mooie tastbare herinnering!

Blije reactie van de papa en mama van Barend

We krijgen ontzettend veel leuke reacties op het kaartje. Mensen hebben nog nooit zo’n leuk kaartje gezien zeggen ze. 🙂

Blije reactie van de mama’s van Abel

Ingebritt heeft voor ons het meest perfect passende geboortekaartje ooit gemaakt! Op basis van ons gesprek en een aantal foto’s heeft zij een paar ‘verhaallijnen’ gepresenteerd en daarna onze keuze uitgewerkt. Na deze schetsen moest ik huilen omdat Ingebritt zo ongelofelijk treffend kan tekenen: we leken er echt op en de details zijn zo goed! Het uiteindelijke resultaat is iets waar je echt trots op kunt zijn.

Van familie en vrienden hebben we eigenlijk alleen maar positieve reacties gekregen: “Wat een ontzettend leuk en origineel geboortekaartje!”, “Dit is echt het leukste geboortekaartje ever!”, “Een kunstwerk! Ik ga ’m inlijsten!”, “Wat een ontzettend leuk geboortekaartje”, “Jullie zijn het ook echt!” etc. etc.

Blije reactie van de papa en mama van Noortje

Bedankt voor je top-kaartje. Mijn neefje herkende ons meteen! Onze families vinden hem geweldig! Wij zijn er erg trots op om deze naar onze vrienden en familie te sturen.

Blije reactie van de papa en mama van Senna

Wil je een geboortekaartje laten tekenen? Stuur me een bericht:

Bel +31(0)643039665 of stuur een e-mail naar info@ingebritt.nl

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Onderwerp / bijeenkomst

Eventuele datum

Je bericht