Je zocht naar een live tekenaar voor jouw (online) event? Mijn naam is Ingebritt ter Veld en ik ben live tekenaar. Mijn snelle en vrolijke tekenstijl leent zich goed voor live tekenen. Bijvoorbeeld als act op een (bedrijfs)feest, bruiloft, congres, evenement, tijdens een training of een theatervoorstelling. Ik kan razendsnel portretjes tekenen of anekdotes vertalen naar een grappig beeld.

Voorbeelden van live tekenen
Van live portretjes tekenen tot het vastleggen van een visueel verslag
Badges personaliseren met portretjes
Live tekenen bij training
Visueel verslag van boekpresentatie
Als live tekenaar heb ik o.a. gewerkt voor:

Mijn aanpak
Subtitel
 • Stap 1: Het eerste contact
  Oriënterend gesprek

  Vertel of mail me jullie plan of event. Naar aanleiding daarvan hebben we even contact. Ik denk graag met je mee. Hierna ontvang je een passende offerte.
 • Stap 2: Live tekenen
  Ik duik erin!

  Op locatie of online teken ik mee met jullie event. Dat kan zijn: portretjes tekenen van bezoekers, maar ook live visualiseren van een training of vergadering. Het is maar net wat je zoekt. Hoe dan ook: ’this is the moment…’ Het moment waarop het allemaal gebeurt!
 • Stap 3: Eventuele nabewerking
  De puntjes op de ‘i’

  Als het eindproduct daarom vraagt, neem ik dat wat ik maak mee terug naar huis en bewerk het daar tot een af geheel. Uiteraard kan er een correctieronde meegenomen worden in dit proces om de puntjes op de ‘i’ te zetten.
 • Stap 4: Klant blij, jij blij, ik blij
  Joepie, je hebt iets moois in handen!

  Ik verkoop een blij gevoel. Wat ik maak, maak ik het liefste met een glimlach. En die tevreden glimlach zie (hoor of lees) ik ook graag terug bij jou en/of de bezoekers van je event, kortom: de klant.

Over mij als live tekenaar
Hoe je met plaatjes tot de kern komt

Met mijn snelle en vrolijke tekenstijl kan ik vlug portretjes maken van de bezoekers van uw event. Met mijn vrolijke uitstraling stel ik mensen snel op hun gemak. Naast het tekenen van portretjes schuif ik ook graag aan voor het visualiseren van een training of meeting.

Persoonlijke groei bekrachtigen
Sinds 2014 teken ik regelmatig voor Great Communicators, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het trainen van mensen in public speaking, voor o.a. TEDx. Je komt me tegen tijdens de training ‘Authenticiteit’, een dagdeel uit de opleiding ‘Spreken met Impact’. Deelnemers worden hierin uitgedaagd om echt vanuit zichzelf te spreken. Ik ben dol op persoonlijke ontwikkeling. En ik vind het fascinerend om te zien hoe zichtbaar, hoorbaar en voelbaar mensen worden, zodra ze echt de kern van zichzelf en hun verhaal durven laten zien! Met mijn tekeningen zorg ik voor een kernachtige verbeelding en zo een goede reminder aan de persoonlijke ontwikkeling die de deelnemers doormaken tijdens hun coaching.

De toverfee?
Tijdens het sneltekenen krijg ik regelmatig terug dat ik ‘de kern te pakken heb’. Dat zit zo: zodra mensen echt vanuit zichzelf durven spreken – maar dan ook écht – worden ze zichtbaar. Een sterk gevoel raakt automatisch de kern van een onderwerp en schildert plaatjes in het hoofd van de luisteraar. Mijn ‘innerlijke toverfee’ gaat AAN op deze kern. Tekenen gaat dan haast vanzelf. Het lijkt wel toveren…

Door beelden tot de kern komen
Deze innerlijke toverfee is superfijn. Maar zet mij niet bij hele zakelijke vergaderingen over missie’s en visies waar veel loze kreten worden georeerd. Want, sorry, dan krijg ik echt geen lijn op papier. Maar… mocht je op zoek zijn naar iemand die door al het hoofdelijk gepraat heen oor (en oog) heeft voor DE KERN? Dan ben je bij mij zeker aan het goede adres! En dan kan ik echt iets toevoegen waar iedereen blij van wordt.

Ingebritt ter Veld (foto: Hester Baks)

Wat kost het inhuren van een live tekenaar?
Kostenindicatie

Elke offerte is maatwerk, dus vraag naar de mogelijkheden.


Veelgestelde vragen
Over het werken met een live tekenaar

Doe je aan sneltekenen? 
Jazeker. Of het nu live portretjes tekenen is of het visueel notuleren van een bijeenkomst, ik kan je helpen.  

Teken je eerst met potlood?
Nee. Meteen met pen op papier. Da’s voor mij ook elke keer weer even spannend. Maar vaak zijn die eerste lijnen het meest treffend.

Teken je ook digitaal?
Ja. Ik ben in het bezit van een iPad Pro met ProCreate.

Gebruik je kleur?
Dat kan. De basis is zwart wit, maar een of een paar steunkleuren kan altijd.

Waarvoor zou ik Ingebritt inhuren als sneltekenaar?
Of ik nu stil in een hoek zit te tekenen, of met mijn dienblad op de mensen afstap: mijn tekeningen zijn vrolijk, grappig en flatteus. En ik ben snel.

Wat krijg ik naderhand?
Dat verschilt. Als ik live portretjes teken krijgen de bezoekers meestal het portretje op een briefkaart mee naar huis. Live notulen op een groot vel blijven vaak bij de opdrachtgever. Maar ik kan de tekeningen ook thuis bewerken tot een boekje of een digitale eindplaat uitleveren. Het is allemaal maatwerk.

Wat heb je aan als je live aan het tekenen bent?
Dat verschilt. Ik kan me feestelijk aankleden en als act met een dienblad rondlopen. Maar ook heel zakelijk in een hoekje zitten.

Teken je ook bij vergaderingen?
Ja, dat kan. Maar zet me dan vooral in om te weten of iets hout snijdt. Ik ga echt aan op gevoel: als dat wat er gezegd wordt de kern raakt. Bij oeverloos bla bla over missie’s en visie’s blijft mijn vel leeg. Maar dat kan een hele goede graadmeter zijn, toch?

Hoe lang doe je over een portret?
Tijdens het sneltekenen doe ik zo’n 3 tot 4 minuten over een portret.

Maak je karikaturen?
Nee. Maar ik maak wel erg vrolijke snelle portretjes. Zoals deze.

Lukt ieder portret?
Ja. Maar soms begin ik een keer opnieuw.

Waarvoor zou ik voor Ingebritt als sneltekenaar van portretjes kiezen?
Live je portret laten tekenen is spannend voor zowel tekenaar als geportretteerde. Je voelt je enorm bekeken. Maar mijn portretjes worden altijd vrolijk en flatteus. Ik vind in ieder mens iets moois. En dat stelt gerust, toch?

Teken je ook live cartoons?
Ja.


Reacties van blije klanten
‘Wat kan je dat snel!’

Door de training in beeld terug te zien, kan ik me meteen weer herinneren wat er gebeurde en gezegd werd.

Wat veel deelnemers van een training zeggen

Live tekenaar nodig? Stuur me een bericht:

Bel +31(0)643039665 of stuur een e-mail naar info@ingebritt.nl

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp / bijeenkomst

  Eventuele datum / deadline

  Je bericht

  Budgetindicatie